Thursday, March 3, 2011

LESEN OH LESEN!!!!!

pda 1 ari yg tak aku sangka2,,,aku dpat mesej dri mak aku yg brbunyi bgini....'atin nk amik lsen dak'??aku pon dgn pntas blas blik msej dgn brbunyi sprti ini...'msti la mak,,atin dh ready nk amik lsen ni'...hahaha,,ckup la intro stakat 2 ja...knapa aku dan mak aku brblas2 msej???mna aku p???cbb nya ialah msa 2 aku kt umah kezen aku la...so,,mak aku kna la anta msej nk tnya psal lsen.....aku pun ngan xcited nya nk blik umah cpat2...knon2 nya amik cpat sdah pon cpat...nah amik kau,,smpai ari ni x sdah2 lg......xpa,,sla bca ksah strus nya di bwah!!!!!

Aku p dftar lsen kt tmpt amik lsen la kn....haha,,nma tmpt 2 ialah ILMU BARU...kalo
ad spa2 yg taw kt mna tmpat ni sla senyum dgn sndrian brhad.....lpas dftar,,bsok nya
aku p dngar cramah dri pkul 9 pgi smpai 4 ptang..hampa kra la sndri bapa jam aku p dngar ceramah...
fuh...mleleh air mta aku ni than ngantok pnya psal...dh la bez sguh ceramah 2...byk kali
la kpala aku angguk tnda pham ap yg pnceramah 2 ckap...mmg bez glerr....haha.,,lpas 2 aku kna tmpah sndri
tuk wat ujian komputer...tmpoh msa dia ialah smnggu tuk study,,lma sgt kn?????ad msa tuk enjoy kn?????
byk la korang pnya enjoy...aku mmg tak sempat nk study taw...aku p amik ujian pkul 2 ptg cbb dri pgi
aku study ja....hekhek,,tpi ap2 pun alhmdulilah,,aku lulus gak....


Ok...bla dh lulus bley la start blaja moto dan keta tp sblum 2 kna msuk bengkel skali lg la
plak...haha,,lpas msuk bengkel kna tnggu smnggu tuk dpat lsen L...snang kn??dh bley
dpat lsen L....skang aku nk cte ap yg jdi kt aku msa nk amik lsen P...
tmpoh blaja lsen moto ialah 9 jam 20 mnit dan keta plak slama 8 jam shj,,
tpi kta bley blaja 2 jam ja taw...pas2 booking lg  2 jam tuk latihan yg sterusnya smpai la abis tmpoh blaja keta atau moto...
hahaha,,aku nk cte ckit ja lg,,msa aku blaja moto yg last pnya,,kta kna angkat tongkat moto taw...
syg nya aku tak bley angkat cbb berat sgt motonye...aku pun kna gelak la ngan skuat ati
oleh orng2 kt situ...tak pa,,,rlex dlu...aku bley ja angkat cma aku tak tau cra dia jerk..hekhek,,
akhrnya aku dh bley tmpah QTI cbb dh abis blaja...alhmdulilah lulus gak,,skang tingai test jpj ja..
hrap2 lulus gak la kn???

psal keta plak mcm mna????mcm besa ja...ckgu pon baek dan sporting...siap pggl nma aku ikut ska dia ja..
tak pa la ckgu,,jnji bhagia dan sya dpat lsen noh...haha,,cma tgn aku trlalu keras la,,
tgn aku ni mlas nk pusing stereng,,kaki plak mlas nk tkan class..haha,,bhaya oo kalo bwak mcm 2,,jgn tiru mcm sya
yerk...tpi aku ad lg ltihan 4 jam nk abiskn..hrap2 kali ni tgn dan kaki aku lmbut la.....hehe,,rsanya 2 jela nk share kt sni,,SEKIAN....

p/s: mezan...ok tak mcm ni????hehe









2 comments: