Monday, February 28, 2011

SEMUANYA OK!!!!!!

Hohohoh.....ap yg ok??????haish...sbnarnya suma orng dh alami bnda ni dh lma drpd aku....diorng lg2 ok la dri aku kn.....tp tak pa...jnji dpat sdah la....haha...ap yg dpat plak ni?????hmmm,,aku bru lulus QTI moto la....2 ja sbnarnya..kn btoi aku ckap rmai yg dh lpas dn maju drpd aku...siap dh lulus JPJ kn???.....aku bkan ap cbb ad seorang hamba Allah ni dh janji ngan aku kalo aku lulus QTI,,dia nk blanja aku..msalahnya btoi ka???hmmm aku tnggu dia ja la ni.....bla hang nk blanja aku ni????smalam ckap kmas sgt....2 la,,spa sruh brani janji nk blanja aku sgt kalo aku lulus..haha skang ni spa yg dh sakit????hmmmm,,,nsib baek aku ni bkan mta duitan taw,,tak pa la whai kwan aku yg baek hati ni...aku tak ksah pon kalo hang tak blanja aku  taw..aku tak kcik ati pon...lgpon aku lulus bkan cbb aku nk hang blanja aku taw tp cbb aku nk lulus laa....hekhek......tba2 msa aku tgh tnggu turn nk bwa mto kn ad plak kwan aku lg sowang ni sruh aku p TESCO lpas abis QTI cbb nk blanja aku mkan jgk....msalahnya kt sni ialah aku dh bsuk cbb brpeluh dan aku tak bwa duit sma la....wlaupun dia nk blanja aku mkan tp kalo bley aku nk byar sndri la....aku taw aku tak keja lg tp skrangnya aku ad la simpanan ckit2....hahaha,,so..aku cancel la jmpa kwan aku ni....agak ksian la cbb dia ajak aku brsungguh2 td..ap bley wat....nti kta jumpa la....ok????aku tak mau la kwan aku tgk aku lam keadaan serabut....aiceh,,,bajet mcm aku ni kmas sgt..hahaha,,ap2 pon thanks la cbb korang ad niat nk blanja aku mkan wlaupun jauh di sudut ati aku ni tak trlintas lg nk blanja korang mkan....hekhek,,,jgn mrah noh.....SEKIAN......

Friday, February 25, 2011

MANA KAU DUIT!!!!!!!!

Sjak abis SPM dlu smpai la ari ni aku lnsg tak keja taw.....kalo poket smakin kmbung tak ap la jgk....ni habuk ja lbih.....mcm mna nk hdup tuk bsok,,lusa,,tulat..????haiya,,sdangkn aku yg tak keja pon bsing sna bsing sni tp orng laen yg keja brscah pyah nk mnyara kluarga trcinta pon tak mmpu sgt kn????mcm mna pon aku ttp brsyukur cbb wlaupun aku ni tak da keja tp dlm msa yg sma still mkan lpas,,top up lpas..haha,,,tp smpai bla aku nk hrap duit mak ayah aku ni??dh la pncuci mka pon mhal...tlong la bg idea kt aku ckit...BANK mna aku ptut rompak????dh trdesak sgt ni.....aku ngat lg blan lpas kwan aku ad tlong cri keja kt aku taw....haha,,tak sngka aku dpt gak keja kt grai mkan.....msa 2 ayh aku tak da kt umah so aku pon xcited pnya psal call la ayh aku nk mntak restu la knon.....alih2 ayah aku tak bg keja plak dh.....aku dh pjuk ayah aku ngan mcm2 cra tp aku slap sguh ayah aku tak mdah trmakan ngan pjukan.....aduhh!!!mlepas pluang aku nk keja...dan akhrnya mcm ni la nsib aku.....ayah aku cma bg aku keja kalo aku dh dpt lsen moto ngan keta...jeng3....msalahnya lmbat lg taw aku nk dpt lsen..nmpak gyanya aku ni mmg kna keja kt restoran dapuq umah aku jela...........slagi hayat dkandung bdan tak ap...aku bley brthan....hua!!!!,,SEKIAN.........

Tuesday, February 22, 2011

SALAHKAH AKU 2.......

Hari ni dh mcuk seminggu lpas aku brjumpa ngan mak SI DIA....Sejak ari 2 kmi dh x contact lnsung....Dia marah ka ngan aku????hmmm,,aku tak kisah pon ap nk jdi....jadi la,,kalo Dia nk prsahabatan kmi brakhir mcm ni pon aku still tak ksah.....aku rsa lg syok ad la..haha....lgpon sblum ni kalo ad ap2 msalah Dia yg akan cri aku...mcm mna pon Dia akn cri gak tak kira la aku kt mna skali pon..tp kali ni laen sguh,,maybe sjak Dia dh jmpa kwan bru dan skali gus Dia bley la lpa kt aku dh....tp syg skali kwan bru dia 2 aku knal sgt2....mklum la dnia ni kcik ja....kwan bru Dia 2 bkan baek sgt mcm yg Dia harap.....ska maen kn orng,,hahaha yela dh kwan bru dia 2 comel nk mmpus...nk banding ngan aku mmg kmi ni mcm lngit dan bumi la.....wlaupun SI DIA bru knal ja ngan kwan bru dia tp rpatnya diorang mngalahkn aku rpat ngan SI DIA taw..jgn slah pham plak yerk.....aku sesekali tak cemburu psal hbungan diorng cma aku tak sngka la kcang bley lpakan kulit...cbb ap taw....Dia slalu pesan kt aku...mna aku p jgn lpakan Dia tp bla Dia dpt kwan bru wlaupun Dia tak p mna2 pun last2 Dia yg lupa aku......hmmmm,,,Dia slalu bg nasihat kt aku...xpala aku trima ja tp knapa la dia tak penah nsihatkan dri sndri????knapa Dia trlalu prcayakan kwan bru Dia sdangkn slama aku taw la kwan dia bknnya baek mcm malaikat pon...tp aku diam ja...aku x mau crita ap2 pon psal kwan bru dia kt SI DIA.....haha.....nk taw cbb ap tak????agk2 kalo aku crita nk ke Dia prcaya ckap aku????aku rsa msti la tak cbb Dia mmg dh prcya dh kwan bru dia hdup2 cbb dia dh kna 'kencing'....agk ksar ckit bhasa aku kali ni........haish...aku x mau ckap ap2 dh nti laen plak jd nya...aku hrap one day SI DIA akn sdar jgk sbnarnya kwan bru dia 2 seorng penipu....aku tak ska msuk cmpur hal orng so,,biar la Dia sdar sndri nti....brseronok la dlu korang slagi bley.......SEKIAN.....

Sunday, February 20, 2011

AP DAH JDI NGAN ADIK AKU NI?????

Puppy love ni slalunya x smpai ke mna pon.....mcm aku sndri...last2 solo gak kn..haha,,x rmai yg puppy love ni brjaya smpai ke alam prkahwinan...haish,,puppy love bnyi x sdap la..ok2 cinta monyet la snang ckit...mcm story adik aku ni nmanya hafiz fahmi....adik lelaki aku ni dh mla trjebak ngan cinta monyet...msa ari sbtu ari 2 dia p la 2syen cbb taun ni dia amik UPSR...lpas blik dri 2syen ayah aku bwa dia p gunting rmbut....mklum la rmbut dh pnjang..so,,bla dia dh gunting rmbut dia msuk umah then tba2 dia cri camera...heran gak aku smpai dia amik ncet aku tngkp gamba dia....aku tnya la dia knpa tngkp gamba tba2 ni???dia kta sja ja..ok aku x tnya ap2 dh...lpas 2 dia x puas ati lg...dia amik plak camera digital...dia sruh mak aku tngkp gamba..mak aku pon tnya nk wat ap ni...adik aku ckap dia nk boh dlam fb...fuyooo...adik aku pon ngaku la kt mak aku sbnarnya msa dia p 2syen dia ad ska kt seorng bdak prmpuan ni....mak aku ap lg...gelak la...hahaha....lpas 2 mak aku mrah plak....'sjak bla pndai nk ska2 kt orng ni???mak anta hafiz p ngaji bkn sruh p ngorat orng'...kuang3...kn dh kna,,,aku cma tnya adik aku lawa tak bdak 2???adik aku ckap lawa la...haha,,,msa aku drjah 6 dlu pon hingus aku lap kt tdung lg....uwerkkk!!!..hehe,,,ni la dia puan2 dan tuan2 kalo kta tak kwal adik2 kta,,mmg mreka akn hanyut bak kta Faizal Tahir la....Aku tak ksah sgt kalo adik aku nk mnat kt sapa pon jnji dia tak lpa plajaran dia sdah la...soal prasaan mmg tak bley halang tpi kta bley kwal kn????so,,kalo kta ska kt orng 2 brpada2 la ckit....jgn smpai lpa dri sdah la....SEKIAN....

Saturday, February 19, 2011

SALAHKAH AKU????

Knapa bla aku dh cba wat yg trbaek tp still lg orng ckp aku ni scah la tak memahami la..bla..bla..bla....Kta suma mnusia biasa ja...So,,sbagai mnusia biasa kta tak dpat nk puas kn ati suma orng...Knapa DIA tak pham aku????aku rsa aku bnyk kali mngalah dlm prhubungan kmi....aku x ska brgaduh ngan orng,,so,,tak pe kn kalo kta mngalah cbb bla kta mngalah tak smestinya kta klah..pdahal kta sbnarnya dh mtang tuk wat kputusan...wlaupun aku tak taw ap slah aku smpai SI DIA slalu trasa ngan aku tp aku yg mnta maaf kt DIA..smpai bla aku nk wat mcm ni???smpai bla aku nk mnta maaf wlaupun aku sndri tak taw kt mna slah aku???aku pndam ja msalah ni dlm dri aku...aku x taw mcm mna aku nk bgtaw kt DIA....kmi dh brkawan slama 9 thun...aku dh msak ngan prngai dia...wlaupun dia jnis kuat cmburu tak tentu psal tp aku sbar ja....smpai la stu ari dia ajak aku jmpa ngan mak DIA...ok,,dh nma pon kwan lma aku pon ajak la kwan aku sruh tman..tak da la aku tkot sgt...1st time aku jmpa mak dia aku segan la....nk slam tgn mak dia pon kaki aku brat nk mlangkah...tp aku pksa gak dri aku...aku snyum ja smpai ke tlinga cbb aku tak taw nk sembang ap ngan mak dia...yg SI DIA asyik tgk aku ja..rpa2nya dia nk tgk sjauh mna aku bley sembang ngan mak dia...haha,,,nk taw ap dia ckp kt aku???..'FATIN,,awat fatin susah sgt nk sembang ngan mak sya??kta kn dh kwan lma spatutnya fatin kna la mesra ngan mak sya sikit..jgn smpai mak sya pkir bkn2 psal fatin'.....tgk!!!!!!smpai mcm 2 skali dia kta kt aku...pdahal aku dh sembang dh cma aku x ramah sgt cbb aku malu ja..lgpon agk2 la bru 1st time jmpa..kalo dh slalu laen la gak....sbar aku dh mla ilang....aku kna prthankan dri aku..tak kn la kali ni pon aku nk mngalah lg..?????no way!!!!dh tba msanya awak plak yg pham sya,,slama ni sya dh lma pham prngai awak..sya tlan ja ap yg awak kta kt sya smpai brdarah krongkong ni.....kalo awak still lg x mau ubah attitude awak 2,,awak p la cri orng laen yg bley idup smati ngan awak........sya trlalu kcewa ngan sikap awak ni....btul tak ap yg aku ckp ni........YOU CAN ONLY PUSH A GIRL AWAY 4 SO LONG, UNTIL SHE WALKS OUT OF YOUR LIFE ON HER OWN, SO BE CAREFUL AND MAKE SURE THIS IS WHAT YOU WANT, BECOZ ONCE SHE TURNS AROUND, SHE ISN'T COMING BACK.....

Wednesday, February 16, 2011

SUKA SUKI WIF FRENZ.....


Alolaaa......ari ni sprti dlam jdual aku kna blaja moto.......leceh 2 mmg la leceh cbb asyik2 wat bnda yg sma ja brulang-ulang kali...tp mcm besa la time wat break aku pnya moto x pernah bunyi pon cma dngar bunyi tayar ja....kra bley la 2....lpas abis ltihan kwan aku SEHA nmanya,,kwan lama aku ni ajak p TESCO...mla2 brat ati jgk nk p cbb aku x bwak duet bnyak ckit...tba2 aku dngar dia nk blanja aku mkan....wah2,,rzeki trpijak ni...aku pon kta ON....dgn lajunya aku pcut p TESCO tingai SEHA kt blakang cbb trlalu excited....haha,,,kureng btoi aku ni....thanks SEHA cbb blanja aku mkn KFC...ksian plak aku tgk SEHA,,so aku pon bwak kluar la jgk duet stakat mna yg ad jela...orng penganggur mcm aku ni besa la mngalami kgawatan ekonomi yg truk....lpas 2 aku pon ajak SEHA p jmpa kwan lma kmi yg keja kt tmpat game.....x sngka niat kmi yg cma nk mlawat kwan lma tba2 dpt karoke FREE ja kt situ..bos dia baek sgt....ap lg...dh FREE x kn nk nganga ja kot.....kmi pon nyanyi la ngan syahdu skali...haha,,,tp syg sguh msam btoi mike aku...werkkkk!!!!!!.....haha,,ap2 pon kmi enjoy sgt cbb dpt jmpa kwan2...lg enjoy dpt karoke free..hehe,,,jgn rsau kwan2..lpas ni aku akn p kerap lg kt sna slagi free....yela,,dlm dunia ni mna ad free tp kalo dh rzeki trpijak kta amik jela kn...ari ni ari aku..bcok lusa ari korang plak....sma2 la kta doa spaya ari2 kta sntiasa baek slalu.....amin....

Tuesday, February 15, 2011

KISAH SAIDINA UMAR....

Aku ad crita menarik nk tlis dlam blog kali ni......lbih krg dlm taun lpas mak aku ad bli bku ksah tntang khidupan RASULULLAH S.AW.....aku pon bru ja bca bru2 ni cbb taun lpas trlalu bnyak omwork smpai x sempat nk bca....dlm crita 2 ad stu ksah mnarik tntang SAIDINA UMAR SEBELUM beliau masuk ISLAM....mari kta bca sma2....

Dalam satu pristiwa,shabat2 rasulullah pernah melihat UMAR 
menangis dan kmudian tertawa tanpa sebab
yg jelas. Akhrnya ad yg brani brtanya, "Wahai 
pemimpin orng Islam,knapa kamu mnangis kmudian trsenyum
tnpa sebab yg dpat kami fham."

UMAR mnceritakan, "Dahulu aku dan orng2 Quraisy
sngat mmbenci anak prempuan.Ketika aku mndapat 
pekhabaran anak prempuan,drpd saat klahirannya
lg kbencianku sudah brmula.Aku pendam
rasa benci itu, aku sbar smpailah umurnya
6 thun,aku sdah tdak than lg, aku
mmbawanya ke pdang psir dan aku gali lubang.
Dia menyangka aku mmbawanya brkelah dan brmain2,,
dia trut sma mmbantuku mnggali lubang. Apabila
lubang sdah siap, aku mnolak dia ke dlam lubang dan aku mla 
mnimbusnya dgn psir. Anakku yg msih blum tahu
niatku, masih ngat aku brmain2, dia tlong
mngibaskan psir2 drpd jnggut dan pkaianku,
ttapi akhrnya aku mnimbusnya hdup2 tnpa blas ksihan.
Inilah khidupan kmi sblum khadiran MUHAMMAD,
kmi memuliakn anak lelaki dan mghina anak
prempuan bahkn mmbunuh mreka hdup2. Maha Bsar Tuhan, Maha 
Baik Tuhan yg mnghantar MUHAMMAD yg mletakkn
prempuan d'tmpt yg mulia. Mari la kta brsyukur d'atas nikmat
ini. Itula rhsianya,apbla aku trngat ksah ni,aku mnangis. "

UMAR brkata lg, "brkenaan mngapa aku trsenyum,pda suatu hari
aku kluar dri bndar Mekah. Apbila kluar dri Mekah
biasanya kmi mmbawa batu dri Mekah tuk d'jdikan sembahan,
ttapi aku trlupa mmbawa batu, ttapi aku ad mmbawa kurma, aku
mmbuat berhala drpd kurma dan aku sembah kurma. Apbila
mkanan aku habis, mulalah aku mkan Tuhan aku sedkit demi sdikit.
Apbila aku trngat ksah ni, aku ketawa sndirian. "

MORAL VALUE : nkmat kta yg plg agung ialah ISLAM...cbb x rmai orng yg dpt hdayah tuk trima ISLAM
tpi,,skali diorng mcuk ISLAM,,iman mreka lg hbat dri kta kn...cntohnya ialah
MAHER ZAIN..kn..kn..kn..kn..sdangkan jka d'timbang phala sluruh umat MUHAMMAD  
pon msih lg tdk dpat mnandingi phala SAIDINA ABU BAKAR...So,,slamat brfikir

Sunday, February 13, 2011

RED BULL KU...

Meh sni smua n duduk rpat2..haha...aku nk mla crita dh ni.....ad stu crita yg aku nk kongsi kn brsma2 dgn anda smua....rsa2nya smua org taw x aku nk mnum ap???ala,,jgn trkejut plak smpai trkeluar bji mta...just mnuman brtnaga shj iaitu RED BULL...knapa red bull mnjadi plihan hati ku..ahakss,,smstinya cbb dia brtnaga...kalo smua nk taw..aku la stu2nya plajar prmpuan kt skolah aku jela yerk yg mnum red bull...aku bwak air 2 kt klas...scara x lnsg aku dh jdi duta red bull kt klas aku sndri taw...ad la jgk certain ckgu yg trkejut tgk aku mnum....tp aku wat dono ja...msti smua trtnya2 mcm mna la mnah 2 bley mnum???critanya bgini ya bpak2,ibu2...msa kt rumah dlu aku slalu usha air red bull dlm pti ais...ad trikan magnet kt air 2 smpai aku slalu bka pti ais....tp aku x brani mnum..tkot abah marah...so,,tlan air liur ja..sbnarnya air 2 abah bli cbb nk drive p kl...abah aku mnum ckit ja air so,,kra air 2 byk lg la yg x abis..drpd buang baek smpan dlm pti ais kn....lpas 2,,kakak aku pon selamba bdak bka pti ais dan p mnum...aku pon ckap la..'kak nti dlu...spa sruh mnum ni'???haha....kakak aku jwab..'kak la yg nk mnum,ala,kt tmpt keja kak dh rmai owg mnum la..cbb nk tmbah tnaga,atin cba la ckit'..wahh..xsngka kakak aku sruh cba plak...ap lgi..dh lma aku idam...perhhh..aku pon mnum la...rsanya bley than...aku mnum smpai abis tp bkn red bull color putih taw.....msa kt rumah aku dlu aku mnum red bull tin color kuning...tp dh cbb kt skola aku jual red bull color putih so,,aku bli jgk la..rsanya x sdap sgt.....hehe,,mla2 ad orng ckp..'kau ni fatin..air laen xdk ke smpai red bull kau plih'???aku x ckp ap2..aku just diam ja..ad aku ksah???ska ati aku la nk mnum air ap pon..jnji halal sdah la....tp bcoknya msa p skola bdak yg tnya aku smalam dia pon bli jgk red bull cbb dia kta aku pnya psal....haela,,aparahh...sbnarnya dia tringin tp x nk ngaku ja....seyes aku ckp mmg brkesan...cbb mmg brtnaga sguh...haha..korng kna cba taw..tp jgn bli color putih cbb x sdap..bli color kuning yerk....kalo x sdap jgk...lpas 2 jgn bli dh....huhu...SEKIAN... slamat mncuba yerk kwan2

Saturday, February 12, 2011

FRENZ 4EVER..

  yeyey...ni la GKS..ahli kumpulan aku msa kt skola dlu...sweet x??hmmm msa d'tubuhkn bla erk??alamak,,x taw la plak...spa2 tlong ngat kn aku...cewah..mcm ana raffali plak..knapa GKS d'tubuhkn??critanya brmula bgini...snang crita tuk mngeratkn silaturrahim..haha,,sdia mklum ahli kmi trdri drpd 6 org shj..meh aku prknal kn sowg dmi sowg brmula dri kiri dlu...hmm,,pkai nick name je la noh..1st skali...NAEM,AKU,MEZAN,FARZANA,PA'IN dan NABILA..huhu hbat x kmi??jgn ckp ap2...aku sudah taw jwapannya..hehe msti la hbat..geng ni agk trkenal jgk la...kpd anda yg xtaw lg 2 jgn rsau..skrang anda sudah taw.....kmana2 sja kmi prgi...pasti mka ni la sprti yg trtera d'atas brsama2 ke hulu ke hilir.....nk aku bg bukti ke??sbagai contoh..kalo ad event ap2,,slah sowg dri kmi akn jga tmpat duduk dlam dwan..haha..pas2 kmi akn duduk sebaris la...bkti yg kukuh 2 taw.......aku syg sgt orng2 kt dlam gamba ni....Oopss,,orng yg xdk dlm gamba pown aku cyg jgk....jgn kcik ati plak....seyes aku cyg..hehe,,so,psanan aku jgn hnya kwan rmai sja tpi x bley pkai..pown scah jgk 2.....kalo anda stuju sla senyum....huhu,,bkn ap..shabat dnia akhirat scah nk cri..cbb 2 la aku ska crita psal kwan....stuju x kalo aku ckap SELEMAH-LEMAH MANUSIA IALAH ORANG YG TDK BOLEY MNCARI SAHABAT DAN ORANG YG PLING LEMAH DRI ITU IALAH ORANG YG MENSIA-SIAKN SAHABAT YG TELAH D'CARI....so,,hargailah kwan2 d'sekeliling kta sblum kta khilangannya.....Sekian....

Friday, February 11, 2011

ALHAMDULILAH

  Skali lg dgn lngkah yg nekad aku cba gak nk tlis sesuatu......haha,,hmmm aku nk thanks a million to MAIZAN cbb dh byk sgt tlong aku......syg ang sgt2 mezan....aku xkn lpa jasa ang wlaupun sbesar bji particle...hehe....ok ckup la 2....ha 2 pown mezan...jeng jeng jeng...cba tka mna stu gamba mezan???tuttt..ye..10 mrkah untuk anda....gamba mezan yg pegang bku 2 la...mezan awat ang lndung muka ang....hmmm,,sya sja x mau tnjuk gamba mezan yg clear..nk bg suspens cikit.....nnti aku cte lg psal mezan yg aku syg..........gamba yg pkai bju kurung color biru plak nma nya NAIMMATUL UMMIRAH...sodap kn nma 2....ni pown aku syg dia jgk....kwan bek aku..sma mcm ngan mezan......dia byk cte tladan taw...sruh la naim cte ap pown...suma bley....tmbah2 lgi psal agma..perhh...top one taw.......haha..mmandangkn hnya gamba ni sja yg ad..so,,aku cte la tntang diorng dlu.....jgn rsau..aku akn cte stu-prsatu tntng kwan2 aku yg len. plak nti......tnggu la dgn pnuh ksabran yerk....ad ckit lg nk tmbah ni...gamba ni d'ambil msa time prep mlam...ngat lg msa snap gamba ni ja trus btery kong....nsib baek smpat skali snap...rsanya 2 sja tuk kali ni....hehe

Thursday, February 10, 2011

NI HNYA RAPTAI SJA...

Assalamualaikum.....

Ni 1st time taw wat blog.....Rsa mcm kekok ja wat blog ni.....hmmm sja nk try join mcm kekawan yg laen....tringin nk ad blog sndri...SBLUM ni aku slalu sgt bca blog orng....hmmm nmpk gya mcm hngat2 taik ayam ja.....aku bkannya pndai sgt ngan bnda alah ni...sja nk mngedik kn dri ja....bla dh byk msa trluang mcm aku jdi mcm ni la......kalo dpt rmai respon bley la aku continue wat bnda alah ni tp kalo x dk smbutan......aku bngkus trus la yerk....hehe...tp kalo korng x ska ngan blog aku yg msih 'baby' ni.....jgn la ktuk lbey2 plak yerk.....ngat ALLAH taw.....