Wednesday, April 27, 2011

INGATKAN BEZ SGT......

Assalamualaikum,,
Jwab ngan pnuh brhemah yerk....
haha,,aku mti2 ngat bez sgt p ari kantin
kt skola lma aku td....kt mna??
kt sek.men.keb.tunku abdul rahman...
ngat kn ad pesta ka ad prtndingan ka ad cri jdoh ka
tp hampeh tol la...grai mkanan ja yg ad pon...

Dah la grai pon ckit ja...
ngat kn dh abis suma cbb aku p lmbat ckit
tp mmg dri awal bnyk 2 ja yg ad pon..
cdey la...taun2 sblum ni
ari kntin bez la gak....
cntohnya pngetua import pmain bola spak kdah
maen kt skola aku....pas2 ad plak prtndingan gusti lengan..
hmmm ok la gak....

Bg aku ok la mcm 2 nk bnding ngan taun ni
pnya ari kantin..nk bli air pon susah taw..
sat ja dh abis..dh la cuaca pnas trik..
brpeluh lg ngan dhaga lg..
bkan nk kritik kaw2 la
tp sbgai ex-student kt ctu..
kalo bley nk la ssuatu yg spcial
mksdnya laen dri yg laen
drpd sblum2 ni...
alih2 lg mmbosankn..

Nsib baek kwan aku rmai yg dtg
bley la sembang2 gak..
tp nk sembang pon mcm pkir 2x
gak la cbb msing2 dhaga..
kalo ckap lbih ja haus la plak nti..
hahaha....
mcm2 la kmi ni...

Hrap2 nti ex-skola aku tak wat mcm 2 lg
tuk kali yg sterusnya....aminnnn...
hahahah

Sunday, April 24, 2011

MACAM TAK CAYA JA......

Assalamualaikum...
waduh2...mmg susah nk caya la...
ari ni aku mkan bnyak sguh..
bnyak sgt....

Nak taw ap bnda yg aku tlan??hehe
 Nasi lemak dan air teh
Mee greng
Laksa dan air sirap
Mee greng lg
Nasi knduri plak..

Akhrnya aku mngalami msalah prnafasan
cbb mkan trlalu byk....haha
rsa puas pon ad....
tp rsa mmbazir pon ad jgk
cbb aku mkan bkn brhnti sblum knyang
tp brhnti bla dh semput....

Ish2..ap nk jdi ngan aku ni...psang niat nk jogging
tp bla nmpk katil a.k.a tman setia la..
scah snang mmg kmi mmg brsma...
bgus x kmi???haha

Mmg scah nk brenggang ngan tman setia..
wlaupun rmai dh ajak aku pegi jogging..
aku kta no hal ja..set time..
tp bla dh set...aku plak tragak2 nk p..
haha...

Stu ari nti msti aku akn
jogging jgk...hmmm wat2 yakin dh la..
hahaha!!!!

Friday, April 22, 2011

DAH LAMA TAK JOLI.....

Assalamualaikum!!!!
Sejak aku dah abis SPM..aku tak kluar umah langsung...
maksudnya aku tak pegi brcuti la......
hmmm maksud aku lgi brcuti ngan kawan2......hehe

Tapi semalam aku dah kluar ngan kawan2 aku....mcm tak caya
pon ada gak..knapa???sebab aku sndiri yg drive taw...
aku bawa kawan aku mna ja diaorang nak pegi pon..
so..kmi decide nk pegi A.S MALL ja...
smata2 nk tg tgk wayang...

Taw ke kmi p tgk cte ap??haha...nk bgtaw pon segan...
kmi tgk cte anto la...taw ke cte anto ap yg
kmi tgk???haaaa....kmi tgk cte SENJAKALA

knapa msti SENJAKALA???cbb kmi tgk time senja ka???
haha...tak elok ank dara kluar time senja...
cbb nya msa kmi smpai kt A.S MALL...
tpat2 ja SENJAKALA 2 start..so,,
kmi pon tgk la.....

Ap respon kmi msa tgh tgk cte 2????

kawan A: seyes aku rsa duet aku bzir gla tgk cte ni...
kawan B: agak la..dh la tak tkot lnsg......
Aku : 2 la..aku ajak tgk RIO ampa tak nk...
kawan A : RIO wat pa..bkn bez pon
Aku : SENJAKALA pon tak bez...

Akhirnya kmi tgk jgk SENJAKALA smpai hbis ngan
prasaan nyesal tak sdah....
lpas hbis ja cte 2 kmi lepak2 plak kt tman mainan...
smbil tngkap gamba.....haha

Lpas 2 kmi borak smpai tak sdar dh brjam2 msa blalu...
mcm mna kmi bley sdar???tba2 kmi rsa lpar la...
nk mkan???dh lmbat sgt...so..
kmi pon blik umah...

Rsa lega sgt wlaupon aku bru dpat lesen keta
tp kawan2 aku yakin aku bley bawa ngan baik
dan akhirnya.....lpas ni aku kna jd driver ttap diaorang plak..

p/s : bkan nk bngga cbb bley bwa keta sndri cma trharu kawan2 sntiasa bgi smngat wlaupon ad mkna yg 
        trsirat...hehe

Friday, April 8, 2011

KAWAN BAIK OR WAT2 BAIK??????

Kawan baik korang mcm mna???dia mmg snggup snang n scah ka tuk korang???hmmm...
kalo kwan kta sntiasa ad dgn kta x kra ap pon situasi kta mmg sah la
dia 2 kwan baik kta..tp mcm mna ngan aku plak???ad seorg ni dia ckap aku kwan baik dia
tp bla aku tgk2 blik bla msa plak aku baik ngan dia????haha...mcm pa lg...

nk pndek kn crita mcm ni la...dlu aku penah ad bf skali la kn...skali ja..
alaa...skali ja pon..hehe,,lpas 2 aku pon bley hidu la kn yg si bf aku ni mcm dh ad org len
kt blakang aku...aku pnya la setia bak hangg!!bley plak dia nk maen kayu tga..x pa la yg 2..
so,,aku pkir kalo dia dh x ska kt aku..aku x ksah..nk cri yg len???lg aku x ksah...aku x heran sgt beb
psal dia 2...ad dia ka x dk dia ka aku bley hdup meh..cma aku setia tp dia x setia..xpa la yg 2..haha
lpas aku mnta break...dia pon mcm frust la konon..x taw la dia frust cbb ap kn..nk kta cbb aku??
plik ngat aih..hg 2 dh ad org len..wat pulun pa tah....hahaha!!!sjak break 2 lma gak la kmi lost
contact...x pa la yg 2 pon..hehe!!tba2 dia anta mcej lbih krg bnyi mcm ni la"wlau ap pon yg trjadi kta ttap
akn jd kwan baik smpai mati"..skali lg aku nk ulang.."SAMPAI MATI"..tuuuudia....ayat x bley blah lnsg..
lpas break bley plak jd kwan baik noh...aku x ksah la..aku akui la kalo aku nk mnta tlong ap2 pon
wat msa ni suma dia bley tlong...yg pliknya dia ckap kmi ni kwan baik so..xdk rhsia la nk smbunyi between us kn??aku x ksah sgt...alih2 dia dh ad gf bru..x abaq kt aku pon...rhsia taik kucing btoi....dh 2 aku
x kecoh pon dia dh ad gf..yg aku plak bru ja mnat ka seseorng..bru ja nk mnat...dh dia
kta aku ni pndai smpan rhsia..xmau share la..hat nih wat aku btoi2 pnas sguh...yg dia 2 dh ad gf
aku x kalot pon....snang cte dia 2 ckap x srupa bikin la....mkan dlam oooo...

mcm 2 ka kwan baik??rsanya x....dia x lyak nk jd kwan baik aku...
wlaupun dia ska tlong aku...tp dia jga ska mainkn prasaan aku....dh 2 mcm mna???
ishh......kalo kwan wat cra nk kwan...xyah la nk mngayat org..sat2 jwang pas2 jd kwan blik...
nsib baik aku ni jnis x mkan sman...haha,,hg 2 dh ad gf wat cra dh ad gf...
bla hg nk blajaq jd setia???x reti meh aku ajaq.....haish....

Monday, April 4, 2011

SEMAKIN HARI SEMAKIN PELIK....

Dah lama aku x update blog...smpaikn ular pon dh bape kali tkar kulit dia...
hahaha....nk wat mcm mna...tgan aku ni dh mlas nk taip,,ish2..
yg sbnarnya aku x ad cte...hahaha...ckup la pndahuluan stakat ni dlu....

dh brtahun2 aku smpan pnyakit aku ni....mlas nk jmpa ngan dktor
tp smalam aku wat2 rjin ckit la...tkot plak aku nti dh smbung blaja ja bzy plak..
so,,baek jmpa awal2...tp xdk la awal sgt...hehe!!aku jmpa dktr pon
cbb nk tnya ap pnyakit aku ni....mla2 dktr yg aku jmpa dia x dpat bg jwapan
so..dia sruh aku jmpa dktr laen..maybe dktr yg lbih brpngalman..
bla dh jmpa dgn dktr laen..mmg sah aku ad pnyakit...on the spot dktr bwa
aku p blik emergency..yela!!mak ayah aku stuju ja dktr nk wat time 2 gak....
yg aku ni pk la lpas operate nti mti ke x ley jlan dh ke....smpai kn nurse pon gelak tgk
mka aku cuak sgt....kn aku ckap aku cma nk check ja ap pnyakit aku ni...
msa operate 2 nsib baek la x skit sgt...bape kli kna inject jgn ckap la..x trbilang byknya....
mcm mna pon alhmdulilah...aku dh smakin shat cma ad sdikit bengkak n lebam la...
tp aku dh p mrata tmpat...tba2 ati jd snang smacam ja...maybe dktr 2 hnsem kot
wlaupun dia india tp hnsem jgn ckap la...klah hero mlayu....hehe.....


Friday, April 1, 2011

HATI SGT SENANG!!!!!

"Keseluruhan awak lulus"...alhamdulilah..akhirnya aku lulus jgk test jpj keta..
shari sblum hari test jpj aku mmg x ley tdo lnsg..
tkot gla bak hangg!!!!mcm2 org aku mntak tips..x yah la bgtaw spa diorang 2 erk!!!
hal kecik ja 2..hahaha,,btw aku ucap tima kasih byk2 kpd org yg tlong aku
psal keta ni..spa yg trasa 2 pham2 la mreka lah yg tlah byk brsbar mnahan
krenah aku yg mngalahkn baby nk susu ja...hahaha!!!

ngat snang ke nk lulus keta ngan skali amik ja???
ad yg tpaksa amik bkali2 bru lulus jpj keta kn??kalo pkai air liur x pa la jgk..
ni skali kna ulang bape puluh rnggit daaa mlayang2...spa yg syg duet tlong la wat btoi2....
gna la duet anda kpd org yg mmrlukan bntuan....*prihatin skejap*

hahaha....x nk cte pnjang2..boring la,,nk ckap yg 2 ja...
lgpon dh lma x update blog..haha!!!